Flexibel Natuursteen

Het product wat we verkopen onder het kopje natuursteen wandpanelen én natuursteenstrips is inmiddels erg populair. De wandpanelen en steenstrips van natuursteen zijn flexibel oftewel buigbaar. En op reactie van deze bijzondere eigenschap krijgen we heel vaak de volgende vraag;

Is dit wel echt natuursteen?

Wij kunnen heel kort en krachtig antwoorden op bovenstaande vraag. Ja het is 100% echt natuursteen. De bovenlaag bestaat uit 100% echt natuursteen in de vorm van steenfineer welke ongeveer 2 tot 3mm dik is.
Het wordt uit natuursteen blokken afgestoken en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. 

Hieronder plaatsen we een video waarin je kunt zien hoe deze ultra dunne platen van natuursteen worden “afgestoken”.

 

Wat is steenfineer?

Steenfineer is een laag van circa 2 tot 3mm dik echt natuursteen. Dit steen is voornamelijk kalkzandsteen welke duizenden, misschien wel miljoenen jaren onder de grond zijn gevormd tot een harde steensoort. Afhankelijk van het klimaat en grondwaardes variëren de platen van kleur, hardheid en patronen. Sommige platen hebben wat weg van echt Marmer en andere platen kunnen glanzende elementen bevatten.
De meeste soorten zijn gemaakt van 100% leisteen en bij andere modellen zit er ook wat mica, veldplaat en kwarts in. Daardoor heeft iedere plaat haar eigen natuurlijke karakter en is een plaat nooit 2 keer exact hetzelfde.

Wist je dat leisteen tegels die je in de reguliere bouwmarkt zoals de Gamma kunt kopen ook gemaakt zijn uit dezelfde blokken? Vaak zie je grote dikke en zware tegels in dezelfde kleurstellingen. Echter is natuursteenfineer een veel goedkopere en slimmere oplossing!

 

Waar Gebruik je Natuursteenfineer?

Natuursteenfineer is toepasbaar overal binnen en buiten de woning. Na impregnatie zijn deze wandpanelen ook uitstekend geschikt om in je badkamer of om aan je buitengevel te plaatsen.
Je dient ze dan nog wel even te impregneren en deze herhaling eens in de 5 tot 10 jaar te herhalen.
 
Aydodeco heeft een zéér groot assortiment aan Natuursteen Wandpanelen in klein en XL formaat. Wil je hier meer over weten? neem dan een kijkje in de webshop!
De waardering van www.aydodeco.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2443 reviews.