3D Wandpanelen

Wat zijn 3D Wandpanelen?

3D Wandpanelen zijn decoratieve wandpanelen gemaakt van EPS of in volksnaam ook wel piepschuim genoemd.
Deze wandpanelen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden!
In België noemt men deze panelen ook wel eens isomo panelen.
De wandpanelen hebben een onderlaag van verhard tempex / eps. De bovenlaag bevat een decoratieve kunststof laag. Om het gevoel te geven van echt steen bevind zich een zand / cement laag op de bovenzijde. Dit zorgt ervoor dat de wandpanelen niet te onderscheiden zijn van echt steen.
De wandpanelen hebben echt diepte, reliëf en structuur. Ze lopen ook vrijwel naadloos over en dit zorgt weer voor een mooie professionele uitstraling

Waar zijn 3D Wandpanelen van gemaakt?

3D Wandpanelen zijn gemaakt van een EPS onderlaag (geëxpandeerd polystyreen) en heeft hierdoor ook nog eens een isolerende werking. De bovenlaag bestaat uit een harde laag polyester hars. De laatste laag bevat een zand cement mix en natuurlijk de kleur. Hierdoor voelt dit wandpaneel exact het zelfde als echt steen of baksteen.

Waar kun je 3D Wandpanelen voor gebruiken?

3D Wandpanelen worden gebruikt als steenstrip of decoratie aan muren. Je kunt de wandpanelen zowel binnen als buiten gebruiken omdat ze weatherproof zijn. De wandpanelen kunnen dus ook buiten geplaatst worden. Impregnatie is dan wel een vereiste. 3D Wandpanelen worden vaak gebruikt in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Maar wij hebben honderden klanten die ze ook als buitengevel bekleding hebben gebruikt. Zo hebben we chalets, tuinhuizen, complete woning bekleed met onze 3D Wandpanelen.

Hoe monteer je 3D Wandpanelen

De montage van 3D Wandpanelen is enorm eenvoudig. Voor het bevestigen aan de muur heeft enkel montage kit en een stanleymes nodig. Let op de montagekit dient zuurvrij te zijn en geschikt voor EPS. De montagelijm speciaal ontwikkeld voor onze producten koop je bij ons op de webshop of in de bouwmarkt. Het stanleymes gebruikt u om de panelen via de achterzijde in te snijden en op maat te maken.
Voor het op maat maken van de 3D Wandpanelen kunt u ook 

Onderhoud 3D Wandpanelen

3D Wandpanelen zijn onderhoudsvrij! Tenzij je ze buiten gebruikt. Dan adviseren we ze jaarlijks te impregneren om de kleur en de toplaag mooi en beschermd te houden. Als u de 3D Wandpanelen binnen gebruikt is dat niet nodig, tenzij u ze in de keuken gebruikt. Ook dan raden we ze aan om te impregneren, zodat er een beschermde laag beschermt tegen vet en vuil.

3D Wandpanelen zijn oa geschikt als:

  • Wandbekleding voor de horeca

  • Muurbekleding restaurants

  • Steenstrips binnen

  • Wandpanelen Bekleding

  • Tuinhuizen bekleden

  • gevelsteenstrips

  • woonwagen bekleding

  • alternatief voor keraliet

  • steenstrips voor woonkamer

  • keukenwanden

Steenstrips Buiten

3D Wandpanelen Buiten

Voordelen 3D Wandpanelen

De waardering van www.aydodeco.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1259 reviews.

Extra Korting?

Meld je aan om te profiteren van onze MEGA Kortingen en blijf op de hoogte van de laatste trends.