Bakstenen Kopen

Wil jij bakstenen kopen, maar eerst weten wat het is? Wij leggen het voor je uit! Een baksteen is een kunstmatige steen, uit klei gebakken, voor de constructie van onder meer muren of voor het toepassen in bestratingen. Baksteen is erg populair in Nederland en heeft vele voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld stucwerk.

3D wandpanelen muur

 

Metselstenen

Een andere naam voor bakstenen zijn metselstenen. De naam zegt het al, bakstenen dienen gemetseld te worden om ze goed en stevig te bevestigen en de bekende uitstraling te geven. Wil jij nog steeds bakstenen kopen? Lees dan verder

Baksteen Waalformaat

Het Waalformaat (WF) is een gestandaardiseerde maat voor een baksteen, namelijk 210 × 100 × 50 millimeter. De naam is ontstaan doordat dit formaat gefabriceerd werd door steenfabrieken aan de oevers van de rivier de Waal. Lange tijd werden baksteenformaten vernoemd naar het gebied van herkomst. Zo bestonden het IJsselformaat, het Hilversums formaat, het Dordrechts formaat, Hollands formaat en het Waalformaat. Al deze formaten kennen hun eigen afmetingen. Tegenwoordig zijn de namen gebleven, maar ze hebben met de plaats van herkomst niets meer te maken, enkel met de afmetingen van de steen.

Buitenmuur Stenen

Bakstenen zijn dus heel erg populair en niet weg te denken uit het straatbeeld van Nederland.  Omdat we in Nederland te maken hebben met regelmatige vorst in de winter, is baksteen ideaal als wandbekleding en bescherming van de buitengevel en buitenmuur. Daarnaast houdt het de warmte relatief goed vast en is het bestand tegen temperatuurschommelingen. En het laatste hebben we vaak in Nederland. 

Baksteen platen en Wandpanelen

Baksteen is mooi en tegenwoordig in allerlei kleuren en maten te verkrijgen. Maar er kleven ook wat nadelen aan, zoals bijvoorbeeld de hoge kosten voor het metselen. Daarvoor zijn er nu betere en voordelige oplossingen.
Wil jij bakstenen kopen? Bekijk dan eerst het onderstaand alternatief

Baksteen Wandpanelen

Baksteen Wandpanelen zijn wandpanelen met een echte gemetselde baksteen uiterlijk. De platen bevatten een toplaag van cement en steenpoeder en steken zoals echt gemetselde muren ook echt uit. Geen vlakke platen, maar echt uitstekende stenen. De onderlaag van EPS zorgt voor extra isolatie. Je woning is door dit mooie alternatief extra goed geïsoleerd. De kunststof platen welke niet te onderscheiden zijn van echt gemetselde bakstenen muren zijn ook nog eens zéér eenvoudig te monteren.

Previous slide
Next slide

Baksteen Isolatie Panelen

3D Wandpanelen van Baksteen zijn dus niet te onderscheiden van echt gemetselde stenen aan de muur. Bovendien hebben ze een gunstig effect op de energierekening.
De keuze is zéér groot en wij bieden ze wandpanelen in wel 50 verschillende kleuren. 
Je kunt deze baksteen wandpanelen zowel binnen als buiten gebruiken. Deze platen zorgen voor een goede sfeer. De wandpanelen zijn gemaakt van recyclebaar materiaal en hebben een lange levensduur.

Buitengevel Isoleren Baksteen

Isoleer je buitengevel met EPS oftewel verhard piepschuim. En let op! Dit is niet zomaar piepschuim, maar een geperst en verharde soort piepschuim welke een veel hogere isolatie waarde heeft dan die je in de bouwmarkt kunt kopen.
Je buitengevel isoleren kan nu dus eenvoudig en voordelig met onze 3D Wandpanelen

De waardering van www.aydodeco.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 2462 reviews.